Bu Tartışma başlığı altında Flutter ile ilgili anlamadığınız kavramları cevaplandıracağız. eğer yazarak anlatamazsak Video çekip bu platformda paylaşacağız.
Flutter Anlaşılmayan Kavramlar
future, async ve then kavramlarının anlamlarını biliyorum ama nasıl ve nerede kullanmam gerektiğini tam olarak çözmüş değilim yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Bence bir çok arkadaş fonksiyonel programlamada sıkıntı çekmekte arada bende dahil. Bunun hakkında kapsamlı bir anlatım olabilir ( parametre olarak 2-3 farklı fonksiyon alma gibi biri void Function , diğeri widget Function vs tarzında ) . birde Streamler
Flutter’da liste oluştururken kullandığımız generate ve map kavramını bir türlü anlayamadım:/
İnitializer ve dispose işlemleri. (initState - dispose)
Neden, nerede ve nasıl yapılmalı?
Başka yöntemleri var mı?
Özellikle bu işlem bütününü tam olarak anlamadım.
flutterın web ve mobil platformlarda çalıştığını biliyorum ama web ve mobil için ayrı ayrı kod yazmamız gerekiyor mu? yoksa tek bir kod yazıyoruz ve istediğimiz platformlarda çalıştırabiliyor muyuz?
Elimde bir web ve bağlantılı mobile app projesi var ve flutter ile yazmayı çok istiyorum ama yeteri kadar kaynak bulamazsam eğer php ile yazıp çıkacağım işin içinden. Şuan akış diyagramını oturtmak üzereyim. Flutter’in web kanadı ile ilgili kayda değer bir veri bulamadım. flutter.com’da ise şimdilik web projesi önerilmez yazıyordu.
Konuya vakıf arkadaşlardan tavsiyeler bekliyorum. Flutter’ı PHP yerine kullanmam mümkün diye düşünüyorum. Bunun için ise hazır hostingler iş görmez sunucu olması gerekiyor anladığım kadarı ile. Kodlar Web’de php gibi sunucu kaynaklı çalışıyor ve hosting saağlayıcıların şimdilik bu hizmeti verdiğini hiç sanmıyorum.
ugurdarakci Benimde üzerinde çalıştığım projem mevcut ama hocam mobil kısmını flutter web kısmını ise php ile yapmak istiyorum daha sağlıklık olacağını düşünüyorum
- Edited
burak eğer web kısmını da flutter düşünürseniz şurada trace edebileceğiniz bir sayfa war.
https://dartpad.dartlang.org/
Burada da çalışma prensibi mevcut.
https://dart.dev/tutorials/web/low-level-html/connect-dart-html
Widget olarak Stack, Padding ve Align nasıl kullanılıyor? Normalde (padding ve align’ın) kullanımlarını biliyorumda widget olarak bilmiyorum.
SQL Server bağlantısını mobil uygulamaya nasıl yapabilirim bu konuda ki kaynaklar yetersiz ve yapabilmem gerekiyor.
afakAltnok Merhaba.
Sql server derken hocam
MySql, MsSql Oracle ?
MsSql server.
Çok önemli değil aslında fakat bilgi olsun kafamda otursun diye soruyorum; flutter hybrid midir? Doğru bir tabir midir daha doğrusu merak ediyorum.
Already Solved At Icetutor