25 days later

Çok önemli değil aslında fakat bilgi olsun kafamda otursun diye soruyorum; flutter hybrid midir? Doğru bir tabir midir daha doğrusu merak ediyorum.

2 months later

afakAltnok aslında sunucuda ki bir SQL e mobilden bağlanmak pek doğru bir yöntem değil. Server tarafında çalışan bir restful API yapsan mobil tarafında bu API ile haberleşsen daha sağlıklı olacaktır. Tabi mobil için SQL client yazmıyorsan 😀

16 days later

Cevaplar için teşekkür ederim web API ler ile çözdüm bu kısımları

a month later

merhaba herkese. yazılıma dart/flutterla başladım. temelim yok. http json api sqlflite kısmında çok zorlanıyorum. udemyden emre hocanın kursunu ve haricinden youtubedan takip ediyorum. ayrıca final, const ne zaman nerede kullanılıyor neden kullanılyor initstate ve dispose nedir neden kullanılır nerede kullanılı bunları hiç bilmeyen bendenize anlatabilecek olan varsa sevinirim.

merhabalar, float gibi oldu ama soru sormaya girmiştim önce yukarıdaki arkadaşın sorusunun bir kısmına cevap vereyim diye düşündüm eğer kural dışıysa kusura bakmayın.
Benim uzun zamandır kafamı kurcalayan bir kavram var tam algılayamadığım. Flutter ve Dartta cogu kavrama hakimim, bir app yazarken kullanacağım yöntemlere ve aşamalara vs.de hakimim fakat app yazarken classların içindeki değişkenleri, yada dışardaki bir değişkeni classın içine sokmayı bunları beceremiyorum mantıgını kavrayamadım. Mesela şöyle bir örnek vereyim.
class lessonsVariable {
String lectureTitle;
double difficulty;
lessonsVariable(this.lectureTitle, this.difficulty);
}
String getDifficulty() {
if ( difficulty <= 0.3) { // difficulty variable erisemiyorum.Bundan dolayi error veriyor.
return difficultyString = "Beginner";
} else if ( difficulty <= 0.6) {
return difficultyString = "Intermadiate";
} else if (difficulty <= 1.0) {
return difficultyString = "Advanced";
}
}

Yukarıdaki classtaki difficulty degiskenine erişemiyorum. Bu ve benzeri problemlerle karsılasıyorum hep.
Bu konular dartta hangi baslık altına giriyor, bu tarz örnek uygulamaları nerede bulabilirim? setter ve getter, inheritance bu konulara baktim fakat cevabimi bulamadim.
yardımcı olabilirseniz sevinirim. İngilizce kaynak önerilerine acığım.

7 days later

Alp Merhaba Alp
Future: bir method yazarken geriye bir şey return edeceğini bunun ile belirtiyoruz.
Örneğin:

Future<string> getir(){
return "BAU";
}

Async: Breakpoint koyarak ilerliyorsun ya hani, programın bir metodu işleyip bitirmeden diğerine atlamaması için

Örneğin:

Future<string> getir1() async {
    final SharedPreferences prefs = await _prefs;
    final int counter = (prefs.getInt('counter') ?? 0) + 1;

return counter.toString();
  }
Future<string> getir2() async {
    final SharedPreferences prefs = await _prefs;
    final int counter = (prefs.getInt('counter') ?? 0) + 1;

return counter.toString();
  }

form initstate içinde

await getir1();
await getir2();

yaparsanız getir1 e girer sonucu alır gelir ondan sonra getir2 ye girer. Eğer metodumuz async olmasaydı 2 metoda da aynı anda girecek ve kodunuz istediğiniz gibi çalışmayacaktı.
Dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım inşaAllah yararlı olur. 🙂 @Alp

opt

Opt

initstate c# kullanmışsan form load gibi düşünebilirsin. Formun default verilerini doldurmak için kullanabilirsin mesela webservis değerini aldığın bir texteditcontroller in olsun bunu initstate te değeri “market.bauyazilim.com” olsun diyebilirsin.

dispose ise onclose event ı
genellikle disponse da texteditcontrollleri dispose edersin vs.

vortovor
difficulty değişkenini doldurduktan sonra

if ( this.difficulty <= 0.3) { // difficulty variable erisemiyorum.Bundan dolayi error veriyor.
return difficultyString = "Beginner";
}

diyerek almayı dener misin?

Flutter widgetlarinin kisaca ne ise yaradiklarini anlatan bir konu varmi acaba. Yeni başladım widgetlarla ilgili teorik bilgi ogrenmeye çalışıyorum ama kaynak bulamadim.

2 months later

builder konusunu çözemedim,
futurebuilder
listbuilder
blablabuilder diyince olayı anlamıyorum

bir de FutureBuilder içindeydi sanırım Snapshot olayı kafamı karıştıyor.
Teşekkürler.

5 days later

glsvr builder yapıcı demek bildiğiniz gibi. kabaca Listelenecek eleman sayınız belli ise listview kullanırsınız. Fakat eleman sayınız belli değilse yani listview builder kullanırsınız. Sizin yerinize listeyi builder yapar yani

mayhemious ha bi de böyle

Statik Listeler elemanlarımızın az olduğu durumlarda oldukça kullanışlıdır ama, uzun listelerde öyle değil.
Uygulamamızda uzun listeler kullanacak isekListview.builder kurucu methodundan yararlanırız. Bu şekilde flutter direk bütün listeyi ekrana çizmez, ekranda görünebileceği kadarını çizer bu şekilde daha performanslı çalışır.

kaynak: https://necipakgoz.com/flutter/statik-ve-dinamik-listeler-listview/

8 days later
13 days later

factory kavramını açıklar mısınız neden kullanılır basit bir dille anlatır mısınız ?