flutterın web ve mobil platformlarda çalıştığını biliyorum ama web ve mobil için ayrı ayrı kod yazmamız gerekiyor mu? yoksa tek bir kod yazıyoruz ve istediğimiz platformlarda çalıştırabiliyor muyuz?
Flutter Anlaşılmayan Kavramlar
Elimde bir web ve bağlantılı mobile app projesi var ve flutter ile yazmayı çok istiyorum ama yeteri kadar kaynak bulamazsam eğer php ile yazıp çıkacağım işin içinden. Şuan akış diyagramını oturtmak üzereyim. Flutter’in web kanadı ile ilgili kayda değer bir veri bulamadım. flutter.com’da ise şimdilik web projesi önerilmez yazıyordu.
Konuya vakıf arkadaşlardan tavsiyeler bekliyorum. Flutter’ı PHP yerine kullanmam mümkün diye düşünüyorum. Bunun için ise hazır hostingler iş görmez sunucu olması gerekiyor anladığım kadarı ile. Kodlar Web’de php gibi sunucu kaynaklı çalışıyor ve hosting saağlayıcıların şimdilik bu hizmeti verdiğini hiç sanmıyorum.
ugurdarakci Benimde üzerinde çalıştığım projem mevcut ama hocam mobil kısmını flutter web kısmını ise php ile yapmak istiyorum daha sağlıklık olacağını düşünüyorum
- Edited
burak eğer web kısmını da flutter düşünürseniz şurada trace edebileceğiniz bir sayfa war.
https://dartpad.dartlang.org/
Burada da çalışma prensibi mevcut.
https://dart.dev/tutorials/web/low-level-html/connect-dart-html
Widget olarak Stack, Padding ve Align nasıl kullanılıyor? Normalde (padding ve align’ın) kullanımlarını biliyorumda widget olarak bilmiyorum.
SQL Server bağlantısını mobil uygulamaya nasıl yapabilirim bu konuda ki kaynaklar yetersiz ve yapabilmem gerekiyor.
afakAltnok Merhaba.
Sql server derken hocam
MySql, MsSql Oracle ?
MsSql server.
Çok önemli değil aslında fakat bilgi olsun kafamda otursun diye soruyorum; flutter hybrid midir? Doğru bir tabir midir daha doğrusu merak ediyorum.
Already Solved At Icetutor
afakAltnok aslında sunucuda ki bir SQL e mobilden bağlanmak pek doğru bir yöntem değil. Server tarafında çalışan bir restful API yapsan mobil tarafında bu API ile haberleşsen daha sağlıklı olacaktır. Tabi mobil için SQL client yazmıyorsan
Cevaplar için teşekkür ederim web API ler ile çözdüm bu kısımları
merhaba herkese. yazılıma dart/flutterla başladım. temelim yok. http json api sqlflite kısmında çok zorlanıyorum. udemyden emre hocanın kursunu ve haricinden youtubedan takip ediyorum. ayrıca final, const ne zaman nerede kullanılıyor neden kullanılyor initstate ve dispose nedir neden kullanılır nerede kullanılı bunları hiç bilmeyen bendenize anlatabilecek olan varsa sevinirim.
opt initState, dispose vs. stateful widget lifecycle diye geciyor. Aşağıda paylaştığım video(İngilizce) güzel bir şekilde anlatmış tavsiye ederim.
https://www.youtube.com/watch?v=gksFK1zitls
merhabalar, float gibi oldu ama soru sormaya girmiştim önce yukarıdaki arkadaşın sorusunun bir kısmına cevap vereyim diye düşündüm eğer kural dışıysa kusura bakmayın.
Benim uzun zamandır kafamı kurcalayan bir kavram var tam algılayamadığım. Flutter ve Dartta cogu kavrama hakimim, bir app yazarken kullanacağım yöntemlere ve aşamalara vs.de hakimim fakat app yazarken classların içindeki değişkenleri, yada dışardaki bir değişkeni classın içine sokmayı bunları beceremiyorum mantıgını kavrayamadım. Mesela şöyle bir örnek vereyim.
class lessonsVariable {
String lectureTitle;
double difficulty;
lessonsVariable(this.lectureTitle, this.difficulty);
}
String getDifficulty() {
if ( difficulty <= 0.3) { // difficulty variable erisemiyorum.Bundan dolayi error veriyor.
return difficultyString = "Beginner";
} else if ( difficulty <= 0.6) {
return difficultyString = "Intermadiate";
} else if (difficulty <= 1.0) {
return difficultyString = "Advanced";
}
}
Yukarıdaki classtaki difficulty degiskenine erişemiyorum. Bu ve benzeri problemlerle karsılasıyorum hep.
Bu konular dartta hangi baslık altına giriyor, bu tarz örnek uygulamaları nerede bulabilirim? setter ve getter, inheritance bu konulara baktim fakat cevabimi bulamadim.
yardımcı olabilirseniz sevinirim. İngilizce kaynak önerilerine acığım.
- Edited
Alp Merhaba Alp
Future: bir method yazarken geriye bir şey return edeceğini bunun ile belirtiyoruz.
Örneğin:
Future<string> getir(){
return "BAU";
}
Async: Breakpoint koyarak ilerliyorsun ya hani, programın bir metodu işleyip bitirmeden diğerine atlamaması için
Örneğin:
Future<string> getir1() async {
final SharedPreferences prefs = await _prefs;
final int counter = (prefs.getInt('counter') ?? 0) + 1;
return counter.toString();
}
Future<string> getir2() async {
final SharedPreferences prefs = await _prefs;
final int counter = (prefs.getInt('counter') ?? 0) + 1;
return counter.toString();
}
form initstate içinde
await getir1();
await getir2();
yaparsanız getir1 e girer sonucu alır gelir ondan sonra getir2 ye girer. Eğer metodumuz async olmasaydı 2 metoda da aynı anda girecek ve kodunuz istediğiniz gibi çalışmayacaktı.
Dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım inşaAllah yararlı olur. @Alp
Opt
initstate c# kullanmışsan form load gibi düşünebilirsin. Formun default verilerini doldurmak için kullanabilirsin mesela webservis değerini aldığın bir texteditcontroller in olsun bunu initstate te değeri “market.bauyazilim.com” olsun diyebilirsin.
dispose ise onclose event ı
genellikle disponse da texteditcontrollleri dispose edersin vs.
vortovor
difficulty değişkenini doldurduktan sonra
if ( this.difficulty <= 0.3) { // difficulty variable erisemiyorum.Bundan dolayi error veriyor.
return difficultyString = "Beginner";
}
diyerek almayı dener misin?