flutter doctor çalıştığında Android studio’ yu 4.1.0 görüyor. Ayrıca flutter ve dart pluginlerini de yüklü olarak görmüyor. Halbuki Android studio 4.1.1 yüklü. Eski sürümü gördüğünden dolayı pluginleri de tanımıyor sanırım. daha doğrusu yanlış yere bakıyor galiba.
Android Studio Yeniden Yükleme
Flutter doctor u çalıştırdığımda android studio yu 4.1.0 sürümü olarak görüyor. Ama bende 4.1.1 sürümü yüklü.
- Edited
Önce bu
flutter config --android-studio-dir="/home/piotr/.local/share/JetBrains/Toolbox/apps/AndroidStudio/ch-0/201.6858069"
Daha sonra
flutter channel dev && flutter upgrade
bu komutları komut istemcisine eski adıyla cmd ye yazdığım zaman sorunum çözüldü. Büyük ihtmialle düzelecektir
Berkeugur67 android sürümü ne olursa olsun ile yarar mı
komutlar zaten flutterı güncelliyor ben konuya hakim değilim ama işe yarayabilceğini düşünüyorum. Denemende fayda va
_Ali_
Berkeugur67 sondaki sayılar sürüm numarasını ifade ediyor sanırım. Orada bir fark olabilir. Denemek lazım
- Edited
- Best Answerset by Flutter
Sorunu çözdüm. Öncelikle android studio yüklü durumdaydı. Silmiştim. Daha sonra tekrar yüklediğimde sorunlar ortaya çıktı. Flutter doctor pluginleri görmüyordu. Bir kaç defa kaldırıp kurdum ama sonuç aynı.
Android studioyu kaldırdığımızda tüm dosyaları temizlenmiyor. Bunları manuel olarak sildim.
C:\Users\kullanıcıAdı –>Bu klasördeki .android ve .gradle klasörlerini silin.
C:\Users\kullanıcıAdı\AppData\Local –>Bu klasördeki Android klasöründe sdk’ lar var. Bu klasörü de sildim. Ayrıca “Android Open Source Project”, “Temp” klasöründekileri ve “.dartServer” isimli klasörü sildim.
C:\Users\kullanıcıAdı\AppData\Roaming –> klasöründen .flutter ve .flutter_tool_state isimli dosyaları sildim.
C:\Program Files –> dizinindeki Android klasörünü sildim.
Tabi son olarak başlat menüsündeki Android studio yu ve daha önceki proje dosyalarımı yedekleyerek proje kaydedilen dosyaları da kaldırdım. Buraya kadar her şey tamam. Sıra geldi android Studio yu kurmaya. Kurduktan sonra Flutter doctor u çalıştırdım fakat yine hatalar hatalar. Bu defa komut istemciye flutter “channel dev && flutter upgrade” komutunu yazdım. Gerekli güncellemeleri yaptıktan sonra da lisansları kabul etmem gerekiyorumuş. Bunun için de “flutter doctor –android-licenses” komutunu yazıp enter a basıyoruz. Yes yes yes diyerek lisanları da kabul ettikten sonra sorun giderildi. Bende çözüm bu şekilde oldu. Karşılaşılan benzer sorunlar olabiliyor ama maalesef kalıp bir çözüm yok. Yardımcı olanlara da selamlar
iyi günler bende android studio sdk hatası alıyorum fluuter yüklü tamam andriod da yüklü tamam . ama skd bir türlü hata alıyorum emülatör çalışmıyor siliyorum android studio tekrar yükledigimde eski olan kurulu şeyler geliyor bu 1 sorun 2. sorunise emulatör sorun var gelmiyor gelse bile dosyaları görmüyor vss code giriyorum emülatörü görmüyor 1 aydır ugraşıyorum yapamıyorum lütfen bana yardım edecek birisi varmı ::