OnurEvren Merhaba. biraz geç yazmak durumunda kaldım malesef.
hala cevabını arıyor musun ?

Henüz cevap yazmadınn fakat halen buralardaysan bilmen gereken birşey var
    Verdiğin bilgiler hata analizi için yetersiz. Bunun için başka bilgiler de gerekli. cevap verirsen buradan atman gerekneleri yazarım.
    İyi çalışmalar

İlgilendiğiniz İçin çok teşekkür ederim. Hatanın sebebi android studio dan kaynaklanıyormuş baştan en ince ayrıntısına kadar silip yükleyince düzeldi. Güncelleme sonrası oluştu bu hata bunuda belirteyim.

OnurEvren Tekrardan merhaba. VS code üzerinden çalışmanı tavsiye ederim. eğer çok kompleksli birşey yapmıyorsan VS code daha stabil çalışıyor.
    hatanın çözümünü yazdığın için teşekkürler.

3 months later

Aynı sorunda bende de vardı. Daha önce ingilizce windows kullanıyordum sorunsuz çalışmıştı. Format sonrası türkçe windows ile aynı sorunu yaşadım, ve Windows Dil’i ingilizce yaptım yetmedi. geek uninstaller ile android studio yu kökten kazıdım. tekrar android studio kurdum sağlam bi kurulum yaptı ve çalıştı arkadaşlar.

2 months later

OnurEvren baştan en ince ayırtısına kadar derken aandroid studio’yu silip mi yüklemem gerekiyor ?

EnesTuran Arkadaş sorunu öyle çözmüştü ama eminim başka çözümleri de vardır.

Gradle hatası olarak bakarsak çok yüzeysel kalıyor. bir çok nedeni olabilir.

Ben bir türlü çözümünü bulamadım . Yardımcı olan olursa sevinirim

Gradle Android’e derlemek için şarttır. Android Studio ile gelir ama normalde ayrı bir pakettir. Komut satırında “gradle -v” ile global versiyonunuzu görebilirsiniz. Projenizde kullandığınız versiyonu da android klasörü altında (build.gradle) görebilmeniz lazım. Benim denk geldiği sorunlar genelde versiyon farkından kaynaklanmıştı. Android Studio’yu güncellemek Gradle ayarlarını resetleyebileceği için çözüm olabilir tabii.

Write a Reply...