• Yardım
  • Flutter Bildirim Üzerinden Page Route

Merhaba arkadaşlar,

Uygulamamda 3 tane ekran var. HomePage, ElmaPage, BilgisayarPage. Uygulama ElmaPage deyken home butona basıp çıkıyorum. Bildirim geliyor bildirime tıklıyorum. Bildirim konfigurasyonları HomePage sayfasında. Tıklanan bildirimdeki sayfa yonlendirme keyini yakalıyorum ve Navigator.of(context).push ile BilgisayarPage e yönlendirme yapıyorum.

Yönleniyor problem yok fakat geri tuşuna bastığımda BilgisayarPage deyim şuan ElmaPage e yönleniyor sonra HomePage e yönleniyor.

Ben istiyorumki ElmaPage route u silinsin geriye basınca ElmaPage diye bir şey olmadığından HomePage e geçsin istiyorum.

Şimdiden teşekkürler

BAU-BayramAlinvar Hocam geri geldiğüinde hangi rotanın açılacağına karar verebiliyorsunuz.

Future<bool> _willPopCallback() async {
    // await showDialog or Show add banners or whatever
    // then
    return true; // return true if the route to be popped
}

//then pass the callback to WillPopScope
new WillPopScope(child: new Scaffold(), onWillPop: _willPopCallback)

Flutter Teşekkürler cevabınız için.
Hocam bu şekilde bütün sayfalarıma willpop yapmam lazım. Ve bildirim ile açılan her sayfanın içine değişken tutup bildirim page inden geri gidiliyorsa home page e yönlendir demem lazım.
Ben elimde bulunan tüm rotasyonlardan homepage haricinde olan tüm route ları silmek istiyorum. Home page e gelmesini istiyorum. Sonra tekrar ilgili sayfama yönlendirme basit zaten.

Flutter 🤔. Amacım şu aslında; kullanıcı homepage>kişiler>kişi detay>.. gibi sayfada olsun. Home butona bastı çıktı. fcm ile bildirim gönderdim. Bildirime tıkladı ve bildirim üzerinde bekleyen kişilere git diye bu id var bu idye göre Bekleyen kişiler sayfasına yönlendirdim. Şimdi route şu oldu. homepage>kişiler>kişi detay>Bekleyen Kişiler. Kullanıcı geriye gittiğinde afallıyor. Ben bildirim yönlendirmeden önce
bu olan route u homepage>kişiler>kişi detay>Bekleyen Kişiler.
buna çevirip homepage>..
bundan sonra homepage>Bekleyen Kişiler. e yönlendirmem lazım.

Şöyle bir kod var: https://api.flutter.dev/flutter/widgets/NavigatorState/pushAndRemoveUntil.html
navigator.pushAndRemoveUntil(
MaterialPageRoute(builder: (BuildContext context) => MyHomePage()),
ModalRoute.withName(‘/’),
);
işe yaramıyor.

a month later
    Write a Reply...