Ben daha önce bir çok emülatör denedim. Kabul etmek gerek, bu konuda xcode simulator’un eline kimse su dökemez. Ama bu sadece IOS için kullanıldığı için bugün buna değinmeyeceğim.
Daha önce genymotion kullanıyordum. Bu emülatör android studio’nun emülatöründen daha iyiydi. Ama üzerinden aylar geçtikten sonra sürekli hata vermeye başladı. Bazende lisans istiyordu. Duru bu olunca bende yeni arayışlar peşinde koşmaya başladım.
Bence piyasadaki en iyi emülatör olan nox player ile tanıştım. Bunu vs Code ve android studio’ya tanıtmak Oldukça basitti. Bu da benim epey hoşuma gitti. Bunun yanında VirtualBox ile ilikisiz çalıştığından internet hatası , Bağlantı sorunu, Dosya gönderme sorunu gibi karın ağrıları da ortadan kalkıyor.
Gelin birazda kurulumu ve bağlantısından bahsedelim.

Kurulum

Buradaki linkten ister windows ister MAC için indirebilirsiniz.
    Ben windows ve mac için anlatacağım.

Mac ve Windows ortak ayarlar

Kurulum işlemi bittikten sonra Nox playeri çalıştırın.
    Sağ üstteki ayarlar iconuna tıklayıp açılan ekranda root ayarlarını etkin hale getirin. (Aynı sayfada dil ayarları da yapılabilir.)

Daha sonra emülatöre kurulu olan android’in ayarlarını açalım.

Gleişmiş seçeneklerdeki sürüm numarasına(Build version) bir kaç kere üst üste tıklayın.

Böylelikle gelişmiş seçenekler aktif hale gelecek. Burada da uzaktan bağlantı yapılabilmesi için USB hata ayıklama modunu açacağız.

Geliştirici seçeneklerine gidin >> USB hata ayıklamayı işaretleyin

Windows

Şimdi cmd ile Nox App Player kurulum yolu altındaki bin klasörüne gidin ve komutu girin: nox_adb.exe connect 127.0.0.1:62001 Boş veya çevrimdışı gösteriyorsa, Nox’u yeniden başlatıp tekrar deneyin. Bunun dışında yapmanız gereken bir şey yok

Şimdi android Studio’yu veya vs Code’u açıp başarılı olup olmadığını test edebilirsiniz. Her defasında bütün bu ayarları yapmanıza gerek yok. Sadece emülatörü görmediği, zamanlarda usb hata ayıklama modunu kapatıp açmanız veya cmd ekranına nox_adb.exe connect 127.0.0.1:62001 yazmanız yeterli olacaktır.

MAC

Ortak ayarlar dışında bir ayar yapmanıza gerek yok.

Bence de güzel bir emülator ama nox_adb.exe connect 127.0.0.1:62001 bu kodu yazdığımda maalesef ki *daemon started successfully* yazısını göremiyorum. Ben de hep sildim normal emülatorden devam ediyorum, kasa kasa maalesef ki devam ediyorum 😃

mehmet Başlamış olduğunu söylüyor.
    Eğer emülatör görünmüyorsa vs code’u veya android stdio’yu yeniden başlatabilirsin. Yada geliştirici seçeneklerini kapatıp açmayı deneyebilirsin. Flutter forun olarak işe yaramaz bilgi paylaşmayız 🙂

Flutter hocam aman yanlış anlamayın ben yaramaz bilgi demedim ki 🙂 Ben bu konudan önce denemiştim ama olmamıştı o yüzden kullanmıyorum demek istedim 😅

4 months later

Emulatoru kurdum ancak vscode ile kullanamıyorum. Emulator bulamıyor vscode ancak nox’un bütün ayarları doğru. Ufak bi yardım 🙂

Flutter Şimdi cmd ile Nox App Player kurulum yolu altındaki bin klasörüne gidin ve komutu girin: nox_adb.exe connect 127.0.0.1:62001 Boş veya çevrimdışı gösteriyorsa, Nox’u yeniden başlatıp tekrar deneyin. Bunun dışında yapmanız gereken bir şey yok

Şimdi android Studio’yu veya vs Code’u açıp başarılı olup olmadığını test edebilirsiniz. Her defasında bütün bu ayarları yapmanıza gerek yok. Sadece emülatörü görmediği, zamanlarda usb hata ayıklama modunu kapatıp açmanız veya cmd ekranına nox_adb.exe connect 127.0.0.1:62001 yazmanız yeterli olacaktır.

Bahsettğim yer Abd

• Abd replied to this.

Flutter Onları yapmıştım zaten ama vscode cihazı görmüyordu. Şimdi tekrar denedim vscode de emulator gozukuyor. Şimdide hatalari çözmekle uğraşıyorum. Teşekkürler 🙂

Edit. Sonunda hatalarıda hallettim. Flutter doctor 0 hata diyor. nox_adb.exe olayini her seferinde yapmak gerekiyor sanirim yoksa vscode gormuyor.

Running Gradle task assembleDebug …in 10dkdir devam ediyor olması bir sorun mu yoksa benim pc mi çöp? 😂

Abd Hayırlı olsun 🙂
      assembleDebug kalması başka birşeydendir hocan
      ve evet her defasında olmasada çoğu zaman yazmak gerekiyor

2 months later

Öneri için teşekkürler. Artık bilgisayarın fanı bas bas bağırmıyor. 😀

2 months later

Flutter deryasına bir daldım, dalış o dalış hata dalgalarıyla boğuşmaya başladım..
        Dalgaları atlattım bu sefer de emulator tsunamisi geldi tüm uğraşlarımı boşa çıkardııı derken konunuzla karşılaştım..
        Şu an flutterı sorunsuz çalıştarabiliyorum, tek sorun her seferinde kodu tekrar çalıştırmak gerekiyor bazen iki kere..
        Ama olsun o kadar kusur kadı kızında da olur. Boğulmak üzereyken can simidi gibi yetişti yardımınız, Teşekkürler 🙂

yigidoyum Teşekkür ederim 🙂
        Ben bazen defalarca çalıştırıyorum. Hiç olmadığında dart.exe’yi durdumak gerekiyor. aklınızda bulunsun.
        İyi çalışmalar

16 days later

hocam cmd komut yazma kısmında “hedef makina etkin olarak reddettiğinden bağlantı kurulamadı” hatası alıyorum yardımcı olurmusun (hocam emülatörü açık tutmak gerekiyormuş işlem sırasında çözdüm). bu arada bilgi için teşekkürler android studio nun emülatorlerinde chrome sayfası açamıyordum bellek yetmezliğinden dolayı

IsmailAyvaz Merhaba,
          Sorun alırsanız nox_adb.exe kill-server yazdıktan sonra nox_adb.exe connect 127.0.0.1:62001 yazaın hocam.
          Düzelmesş gerekir.
          Dediğiniz gibi açık tutmak lazım

IsmailAyvaz ben bat uzantılı yapıp nox klasörüne attım. İlk önce nox u çalıştırıyorum. Açıldıktan sonra android studio yu çalıştırıyorum. Android studio açılıp indexlemesini bitirdikten sonra bat dosyayı çalıştırıyorum. Akşam bat dosyaya yazdığım komutları paylaşırım

Eminim .bat uzantılı dosyaları biliyorsunuz ama yine de yazayım ben. Aşağıdaki kodu herhangi bir text editöre yapıştırıp uzantısını BAT olarak kaydedin. Dosyayı C:\Program Files (x86)\Nox\bin klasörü içine atın. Masaüstüne kısayol oluşturun.

** İlk Önce Nox player’ı çalıştırın. Tamamen açıldıktan sonra Android studioyu açın. Android studionun indekslemesinin bitmesini bekleyin. Beklemezseniz çalışmıyor.
            Kısayolu ondan sonra çalıştırın. En fazla 2-3. denemeden sonra bağlanıyor zaten.

taskkill /f /im adb.exe
            nox_adb.exe kill-server
            nox_adb.exe connect 127.0.0.1:62001

pause

Kısayol

Bekle

Sonuç

https://imgyukle.com/i/rGAZ6I
            Tekte çalıştı

Write a Reply...