Merhabalar, uygulamada konuma göre hava durumu bilgilerini çekiyorum. 4 farklı emulatörde sorunsuz çalışıyor fakat apk olarak telefona yüklediğimde çalışmıyor konumu bulmuyor bu yüzden hava durumunu da çekemiyorum. 3 farklı android telefonda denedim. Sizce bu sorun neyden kaynaklanıyor olabilir.
Konum Bulunmuyor
- Edited
Erdem Emulatorler ile denemeler yaptığımızda izinler bazen yok sayılabiliyor. Ancak gerçek ortamda bazı izinleri manifest içerisinde tanımlamak ve arayüzde izinleri kullanıcıdan almak gerekiyor. Bunun sebebi Debug ve Release ortamlarda farklı apk’lar oluşturulması ve debugda bazı izinlerin pass geçilmesi.
Manifest dosyasına eklemek için: https://developer.android.com/training/location/permissions sayfasını inceleyebilirsiniz. Bunun testini ayarlar> uygulamalar> uygulama izinleri altınla “Konum Bilgisi” ibaresi var mı diye kontrol edebilirsiniz.
Ayrıca kullanıcıdan da izin almanız gerekir. Bunun için de permission_handler kütüphanesi ile
PermissionGroup.location, PermissionGroup.locationAlways, PermissionGroup.locationWhenInUse
izinlerinden uygun olanları kullanıcıdan almalısınız. Muhtemelen sorun düzelecektir.
Maalesef sorun düzelmedi. Manifest dosyasına bu izinleri eklemiştim zaten biri eksikti onu da ekledim fakat düzelmedi. Ayarlardan izinlere baktığımda izin verildi olarak görünüyor, zaten uygulama başında kullanıcıdan izin istiyor fakat hava durumu bilgileri gelmeden bildirim çubuğundaki konum işareti gidiyor. Sanki işlem yarıda kesiliyor gibi. Daha önce aynı işlemi farklı bir şekilde yapmıştım o zaman sıkıntı çıkmamıştı aslında.