Merhaba flutter da yeniyim. Bu konuda bilgi bulamadım. Tüm fonksiyonları tek bir dosyada toplayı ihtiyacım olanı tek tek çağırabilmem mümkün mü acaba? Mümkün ise bunu nasıl yapabilirim acaba?
Tüm fonksiyonları tek dosyada toplama
Erdem Tüm fonksiyonlardan kastınız nedir?
HseyinAkkaya yani projedeki kullandığım tüm fonksiyonları tek dosyada toplamak istiyorum. Bazı fonksiyonları farklı sayfalardan tekrar çağırmam gerekiyor. Yani functions.dart diye bi dosya yapsam orada tüm fonksiyonları toplasam, ihtiyacım olduğunda oradan çağırsam diyorum.
- Edited
Erdem Bahsettiğiniz olay class yapısı. lib klasörü altında functions.dart dosyası oluşturup içinde istediğiniz metodları yazabilirsiniz. Genelde sqflite veya firebase işlemlerini bu şekilde bir class altında toplarız ki yönetimi kolay olsun tek bir yerden düzenlemeleri yapalım ve istediğimiz yerde kullanalım. Aynı şekilde sık kullandığınız özel tasarlanmış widgetları da ayrı bir dart dosyasında oluşturup istediğiniz sayfada kullanabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim. Bu şekilde ilerleyeceğim.
Erdem tüm methodları tek dosyada toplama şansınız var ama sayfalarda kullanmak için her nesne oluşturduğunuzda belleğe yük olacak. Tavsiyem Get , GetIt gibi çözümler kullanabilirsiniz. Getx kesinlikle tavsiye ettiğim state management çözümü.