Merhaba değerli forum üyeleri, diyelim ki flutter ile bir tyt matematik konu anlatımı ve testleri bulunan bir uygulama yapmak istiyorum fakat bu matematik sorularını nasıl çekeceğim nasıl cevaplarını ayrı çekip doğru cevap ile eşleyeceğim kafamda mantığı kuramadım json olarak mı yapacağım bunun bir apisi vs birşeyi bulunabilir mi yüzeysel kaba taslak anlatabilir mi acaba bilen biri ? Mantığı anlasam yeterli en azından nasıl araştıracağımı öğrenirim.
Uygulama APİ ve JSON mantığı
berkekesikbas Ben soruları ve doğru cevabını json ile gönderip seçim yapıldıktan sonra kontrol ediyordum. 5 buton olsun,
a şıklı butonuna basınca kontrol edip eğer cevap a şıkkı ise buton rengini yeşil,
değilse rengini kırmızı ve doğru şıkkı yeşil yapıyordum.
Flutter Teşekkürler hocam. Bildiğiniz açık kaynak kodlu bir uygulama var mı buna benzer ?
- Best Answerset by berkekesikbas
Hocam uzak veritabanında sorular koleksiyonu oluşturun ve her soru için bir cevap doğru cevap alanı olsun. Test yapacaksanız soruyu çözecek olan kişiye A, B, C, D, E şıklarını buton olarak verin. Butona basıldığında renk değişsin mesela sarı olsun. Bu işaretli olduğu anlamına gelsin. işaretli Şıkkın üzerinde yazan Harfi tutun ve veritabanındaki cevapla eşleştirin. Eğer veritabanındaki sizin sorunun alanina girdiğiniz doğru olan cevapla çözenin cevap aynıysa alta cevap doğru değilse yanlış gibi bir snackbar mesaji çıkarabilirsiniz. Youtube’ ta quiz oluşturma kodlari var sanırım. Diğer platformları pek bilmiyorum ama Firestore’da bu işlemleri yapmak çok zor değil. Youtube ’a firebase firestore uygulamaları yazarsanız zaten doküman ekleme, yazma, okuma, güncelleme hep aynı mantık. Yapmanız çok sürmez.
kalfalarinOmer Çok teşekkür ederim hocam.