Uygulamamda localdb olarak sqflite kullanıyorum. Uygulama basit bir soru cevap uygulaması. Sorular veritabanından geliyor cevapları da aynı şekilde.

Sormak istediğim olay ise şu; play storedan kullanıcılar uygulamayı indirip sorulari cevaplıyor. Bir süre sonra yeni soru ihtiyacımız oldu, localdb ye yeni sorular ekleyip olay storedan uygulamanın güncellenmesini istedik ancak localdb kurulu olduğu için yeniden db kurmuyor ve yeni eklenen sorular da doğal olarak kullanıcıya yansımıyor. Uygulamayı silip yeniden kurunca DB nin son hali kullaniciya yansıyor ancak güncelleme yapınca yansımıyor. Bu durumu nasıl çözebiliriz?

Madlove Hocam soru güncellemesini uygulamayı güncellemedende yapabilirsiniz.
Uygulamaya ekli soruların ID’si oluyor. Mesela son ID 150 olsun. Siz uygulama açılırken yada elle (soruları güncelle butonu gibi bir butona basılınca) tetiklenen bir kod sunucudan en son eklenen sorunun ID’sini çeker. Eğer Sunucudaki ID daha büyükse soruları çekip veri tabanına eklersiniz.

Madlove Anladım,
Tafsiye olarak sunucu kullanamanızı, kullanıcı uygulamayı güncellemeden soruları sunucudan çekip localdb ye kaydetmesini yazdım

a month later

Flutter versiyon numarası atayarak her güncelleme de versiyon numarasını yükseltip, var olan db silip yenisiyle değiştiriyorum.

Write a Reply...