herkese merhaba. uygulamama bildirim alma ve gönderme özellikleri kurmak istiyorum. firebase veritabanı hizmetlerini kullanıyorum ve cloud message ile bunu yapmaya karar verdim lakin şöyle bir durum söz konusu. uygulamam bitmek üzere bayadır uğraşıyorum. ilk kurulum aşamasında Google analytics kısmını etkinleştirmemiştim çünkü analytics’ in böyle önemli olduğunu, bildirim için gerekli olduğunu bilmiyordum. ayrıca o zamanlar bildirim alma, göndermeyi kullanmayı aklıma getirmemiştim hiç. cloud message için Google analytics etkinleştirilmesi gerekiyormuş. etkinleştirdim ama sonrasında ilk aşamada firebase’ i uygulamaya kurarken gelen google json dosyası geldi. onu yapmaya korktum açıkçası çünkü en temelden değişiklik yapılacak gibi geldi bana. uygulamanın bu kadar sonuna gelmişken böyle bir değişiklik yapmak istemiyorum. manifest.xml’ de de bazı değişiklikler yapılması gerekiyor ayrıca. sonuç olarak bu noktada 2 sorum olacak.
cloud message için istenilen değişiklikleri yaparsam uygulamam hata verir mi?
cloud message kadar anlık ve etkili olmasa da bildirim almak ve göndermek için benzer başka bir metot var mı?