öncelikle merhabalar internetten flutter ile firebase bolumunu anlatan hocam soyle bir komut yazdı ben bu komudu tam olarak anlamadım get ne ise yarar simdiden tesekkürler

User get currentUser {
return _firebaseAuth.currentUser;
}

• kaanc get metodunu kullanmasını nedeni ben bu sınıftan bir veri alacağım demesi. yani zil çalındığında kim o demeyecek direkt kapıyı açacak. Sizin yaptığınız yanlış mı ? değil. Ama bazı tartışmalara rağmen get kullanmanın daha hızlı olduğunda yazılım camiası hemfikir.

bide ek olarak söylemek isterim ki kodu azcık düzenleyerek bir fonksiyon haline geitrdim neden benim şimdi yaptığım gibi yapmadıda get metodunu kullandı ve benim şimdi yaptığım method arasındaki farkları nelerdir

User currentUser() => _firebaseAuth.currentUser;

uğraştığım sayfadaki tüm kodlarda böyle

import 'package:firebase_auth/firebase_auth.dart';

class Auth {
  final _firebaseAuth = FirebaseAuth.instance;

User get currentUser => _firebaseAuth.currentUser; // burası kafamı karıştıran kısım 

Future<User> signInAnonymusly() async {
    final userCredential = await _firebaseAuth.signInAnonymously();
    return userCredential.user;
  }

Future signOut() async {
    await _firebaseAuth.signOut();
  }
}

kaanc get metodunu kullanmasını nedeni ben bu sınıftan bir veri alacağım demesi. yani zil çalındığında kim o demeyecek direkt kapıyı açacak. Sizin yaptığınız yanlış mı ? değil. Ama bazı tartışmalara rağmen get kullanmanın daha hızlı olduğunda yazılım camiası hemfikir.

Write a Reply...