kaç gündür birlikte kafa yorduk çok saolun hocam. verdiğiniz fikir hedef kitlesi küçük olan benimki gibi projeler için güzel bir çözüm gibi duruyor. Aslında benim de aklımda bir fikir var sizin de görüşünüzü almak isterim.
Ben öğrenci listeleri, sınıfları ve numaralları bilgisine eokuldan ulaşabiliyorum. bunları kendi veritabanıma ekleyip sınıf ların listelerini oluşturduğumda zaten her öğrencinin kendine ait bir hesabı oluşturulmuş olacak. zaten uygulamada Sınıf Listelerinin personel ve öğrencilere gösterilmesi gibi özellik de olacağı için bunu yapacaktım. her öğrencinin telefon ve mail bilgisini bilemediğim için personel girişlerinde yapabildiğim gib onları önceden girmek ve doğrulama yapmak gibi bir imkanım yok ama. bu öğrenci hesaplarına ek alan olarak kullanıcı adı, mail, şifreyi de eklerim. kaydolda kullanıcının okulda kayıtlı öğrenci olup olmadığının kontrolünü sağlamak için ad, soyad ve okul no girmesini ister ve listelerdeki isim alanından doğruluğunu kontrol ederim. eşleşme var ve kullanıcıadı alanı boş ise kişiyi kaydol sayfasına yönlendiririm. oradan mail ve şifre girer, kaydolma tamamlandığında ise hesap bilgilerinin tüm alanları dolmuş olur. bir de öğrenci bilgilerinin öğrenci tarafından güncellenebilmesini kapatır bu yetkiyi öğretmenlere verirsem yanlış girişleri veritabanını kontrol etmeden bulma imkanım olur. çünkü kullanıcıadının esas sahibi uygulamaya kaydolmak ister yada yanlış giriş yapan kişi kullanıcı adını değiştirmek isterse bir öğretmenden bunu istemek zorunda kalacak ve yanlış kullanıcıadının kullanıldığı hesap bileneceği için kimin yanlış girdiği de bilinebilecek. kodunu yazabilirsem bu aklıma iyi bir fikir gibi geldi. her ne kadar hesap güvenliğini başta garanti etmiyor olsa da sonrasında yanlışı yapan kişi kesin bir şekilde bilenebileceği için kullanıcı adayı başta kendi ismini girmek zorunda hissedecektir diye düşünüyorum.