• MAC
  • iOS Emulator for Windows

Daha önce Windowsa MAC os ve Xcode kurulumu ile ilgili bir çok soru aldık. WhatsApp grubumuzdan da gelen istekler arttığından bu konu üzerine araştırma yaptım ve IOS kurulumunu başarılı bir şekilde gerçekleştirdim.
Adımları aşağıda belirteceğim.

macOS Mojave Sanal Bilgisayar Gereksinimleri

• Her şeyden önce bir intel işlemciye sahip olmanız gerekmekte. Sanallaştırma destekli Intel işlemci sahibi olmamız gerekiyor. AMD’nin bu konuda çalışmaları olsa da henüz ortaya bir demo çıkmadı.
    İşlemcinizin bu desteğe sahip olup olmadığını öğrenmek için Intel’in sayfasına girip işlemci modelinizi aratmanız yeterli.
  • Bunun yanı sıra cihazınız 64 bit olmalı.

Yazılım gereksinimleri

• VMware Workstation: indir
  • VMware Unlocker: Bunu kullanmamızın nedeni mac OS kuracağımızı vmWare uygulamasına bildirmek.
  • macOS Mojave ISO Dosyası: indir
  • Config Dosyası Güncellemesi: vcpu-0 hatası almanız durumunda Config dosyanızın (VMX) başına şu kodu eklemeniz gerekmekte:
    smc.version = "0"

vmWare uygulamasını indirdikten sonra kurulumu yapıyoruz. (standart kurulum)
Daha sonra indirdiğimiz VMware Unlocker zip dosyasını dosya olarak rar içinden çıkarıyoruz.
İçinde bulunan ‘win-install’ dosyasını yönetici olarak çalıştırıyoruz.
Otomatik yapacağı krulumlar bittikten sonra vmWare uygulamasını açıyoruz.
upl-image-preview url=
burada create a new butonuna basıp yeni bir sanal makine oluşturacağız.
upl-image-preview url=
Varsayılan olarak seçili olan ayarlarla devam edelim
upl-image-preview url=
Burada elle işlem yapılacak olan ve yukarıda linki verdiğim iso dosyasını seçiyoruz.

upl-image-preview url=
Sizde Apple Mac OS x gelmez ise VMware Unlocker işlemini tekrar deneyin
ileri ileri diyerek son adıma ulaştık.
Burada çekirdek sayısını, kullanacağı ram ve depolama alanının seçiyoruz.
ben 4GB ram,40GB hafıza ve 4 çekirde seçtim

Daha sonra bitirip uygulamayı başlat demeniz yeterli. (Power on this machine
)
upl-image-preview url=
Başlangıç ekranı geldi.
Daha sonra dil seçimi yapmamız gerekecek.

upl-image-preview url=
Burada Az evvel oluşturulan diski silip varsayılan olarak sanal sunucunun bir tane oluşturmasını sağlayacağız.
Açılan yeni ekranda
upl-image-preview url=
seçtiğim alanlara tıklayarak devam edeblirsiniz.
Daha sonra bu sayfayı kapatıp Mac OS’u yükle diyoruz ve adımlara olduğu gibi, değişiklik yapmadan devam ediyoruz
sürdür
kabul et
kabul et
diski seç ve sürdür
Sonraki adımların ekran resmini almayı unutmuşum. Yapmanız gerekenler zaten belli. Saat seçimi, bölge seçimi, klavye, apple kimliği vs.
Bundan sonrasında Marketinden Xcode indirmeniz yeterli olacaktır.
Beklettiğim için üzgünüm.
İyi çalışmalar, Hatasız kodlar 🙂

7 days later
admin changed the title to iOS Emulator for Windows with flutter .
    9 days later

başkan bu hackintoş dedikleri şey mi oluyor?

Yazılanları yaptım, (disk olarak 40 yeterli olmadı, 60'a çıkardım).
    Sonrası için de apple id alıp xcode yükledim.
    Ardından flutter'ı yükleyip, xcode'daki emulatorler ile uygulama yazabilir hale geldim ancak;
    apple developer acount alabilmek için enrolll'a tıklayınca çift aşamalı güvenliğin seçilmesi isteniyor, ancak bunu (zannediyorum orjinal mac bilgisayar olmadığı için) gerçekleştiremiyorum. orada tıkandım

mermerbaki

mermerbaki çift aşamalı güvenliğin seçilmesi isteniyor

Nedenini Bilmiyorum ama bende öyle bir şey çıkmadı.

mermerbaki başkan bu hackintoş dedikleri şey mi oluyor?

Hayır.

3 months later
    Flutter changed the title to iOS Emulator for Windows.
      8 months later

Yöntemin etikliğini sorguladıktan sonra mac almaya karar vermiştim 🙂 ben hallettim teşekkürler

mermerbaki En mantıklısı o.
      Hackintosh ve bu yöntem her şey bir tarafa yazılımcıyı perişan ediyor 😃

4 months later

vmVare olmadan hali hazirda mac olanlar nasıl bağlantı kuracabilecek. örneğiz xamarin de aynı ağ üzerinde olanlar ip ile simulator açabiliyor flutterda nasıl

Flutter bir sanal sunucuya macos kurup emulatorü oradan çalıştırdınız anladığım kadarıyla. bende Windows tabanlı pc var fluter bunda birde imac var xamarinde ios ip ile imac ile bağlatı kurup simulator alabiliyorum sanal sunucu üzerinden değilde reel mac pc ile nasıl simulator açabiliriz

12 days later

Flutter “Erişim isteyin veya erişime sahip bir hesaba geçiş yapın. Daha fazla bilgi”
        Diyor yeni url verme şansın var mı hocam kaç gündür çalışan iso dosyası bulamıyorum 🙁

StabilBey Hocam bu şekilde çalışmak istediğinize emin misiniz ?
          inanılmaz ağır çünkü

Flutter Hocam ben bilgisayarıma güveniyorum 😀 Bilgisayarlık bir sorun değilse de iso ile kaynaklı bir sorunsa da yapacak bir şey 1 uygulamayı test etmem gerekiyor 😄 çaresizlik

a year later

Merhabalar, bahsettiğiniz win-install dosyasını iso dosyasında bulamadım ne yapmam gerekiyor acaba?