herkese iyi forumlar.Stateful widget oluşturduğumuzda 2 tane class oluşuyor state ve stateful.Eğerki değişkenleri statefulda yazarsam STATE sınıfından çağırmam için widget.[parametre adı] olarak çağırıyorum. peki buna ne gerek var yani stateful widget içinde tanımlamam ile state içinde tanımlamam arasında bir fark var mı?

Kesin olarak bilmemekle beraber sadece setstate yaptığımız bölge yeniden derleniyor diye biliyorum. Yani tüm stateyi yenilemek yerine daha hızlı derlenmesi için olabilir. Ama ben de yeniyim belki de değildir.

Flutter’ın bence en büyük avantajı neredeyse kotlin veya swift kadar hızlı çalışması. Takip ettiğim kadarıyla diğer hybrit diller bu kadar hızlı çalışmıyor -ki benim gibi ufak tefek app yazıyorsanız çok bişey fark etmiyor aslında.

Flutter’ın bu kadar hızlı çalışmasında stateless ve statefull kavramları çok etkili.

Flutter oyun motoru benzeri bir sistemle ekrana çiziliyormuş. Stateless ile widgetler sadece 1 defa çiziliyor. Sistem birdaha geri dönüp bakmıyor.

Statefull ise sisteme widgetlerin tekrar çizilebileceğini söylüyor ve sistem app ı dinliyor. setState ile sadece ilgili yeri güncelliyoruz. Komple tüm widgetları bile tekrar çizdirmiyoruz.

Dediğim gibi küçük çaplı işlerde Statefull kullanmak bişey değiştirmiyor.

Write a Reply...