arkadaşlar aranıza az önce katıldım herkese merhaba 🙂 hemen ilk soruyla gireyim olaya 🙂 bugün tüm gun hatta dün bile araştırdım ama android studio ile hazır elimde fluttar ile yapılmış apk var onu nasıl açarım ? çünkü ben aç diyorum çok garip şekilde bişeyler ç.ıkıyor acaba hatalımı yapıyorum :/ youtube ve nette hep çalışam dosyasını apk olarak çıkarma var ama mevcut bir flutter app apksını açma görermedim

Flutter öylemi hocam 🙂 bu kısmı aklıma gelmemişti ama elimdeki anonim bir apk hocam yani her yerle paylaşılan türden bir sipariş apk si buna ragmen legal mi ? ve legal olsa bile ben düzenlesem hem tasarım hemde çalışma sisteminde değişikler yapsam yayınlasam yinede sorun mudur ? ve birde yukarıdaki ilk mesajımdaki soruma cevap alırsam sevinirim hocam 🙂

ahmet56565165 apk dosyasını doğrudan açmanız mümkün değil. Tersine mühendislik gerektirir. Bunu yapan uygulamalar var ama yine de proje olarak açabilecek kadar işe yaramıyorlar. Sadece okunurluğu bozulmadan apk alınmış ise sayfalarda kullanılan kodları gösterir. Nitekim play store üzerinde tonlarca uygulama var. Kimse oturup baştan yazmazdı. Telefonuna yükler apk share ile apkyı çıkarır. Tasarımı değiştirir yayınlardı. Birçok uygulama geliştirici bu duruma önlem için proguard tarzı paketler ile kodların okunurluğunu bozar. Misal vermek gerekirse
String sonuc = hesaplar.topla(sayi1, sayi2) ;
Şeklinde olan kod
String a = b.c(d, e) ;
Şekline getiril ve apk çıkarılır. Siz kodları tersine mühendislik ile çıkarsanız bile yorumlayamazsınız. A ne b ne diye uğraşana kadar oturur paşa paşa emek vererek kendiniz yazarsınız.

HseyinAkkaya hocam öncelikle çok teşekkürler…bir önceki mesajımla sizin yazdıgınız mesaj arasında geçen sürede tamda youutbe tan bu işi çözdüm 🙂 ve işin ilginç yanı tamda dediğiniz gibi apk yı açtım 2 saattir a,c,b,….x,y,z, şeklinde hep harfler var 2 saatir onlara bakıyordum nasıl çözecem ne neyi yapar diye düşünürken mesaj yazmışssınız 🙂 hüseyin hocam ben çok yeniyim hattta sıfıırım şuan apk yı açtım sizce abc nin ne oluduğunu çözebilirmiyim 🙂? yada nasıl çözeriz öneriniz varmı 🙂

ahmet56565165 Hocam benim önerim ilk önce kendinizi mobil alanda geliştirin. Ve unutmayınki siz ne kadar değişiklik yaparsanız yapın google algoritmaları sizi yakalar ve uygulamanızı hatta hesabınızı kapatır. Bu yüzden başkaların projelerine bu kadar zaman ayıracağınıza kendinizi geliştirmeye zaman ayırmanızı tavsiye ederim.

Write a Reply...