merhabalar. bu buradan ilk yardım talebim olacak. ben ana ekrana card widgetlerini tek tek yazarak bir menü oluşturdum. her bir karta tıkladığımda kartın detay sayfasına gidip orada kartla alakalı detayların verilmesi gerekiyor. gerektiğinde uygulamadan bu detay sayfasının güncellenebilmesi için de bir veritabanına ihtiyacım olduğunu düşüyorum. yalnız bu kartları veritabanına gösteremiyorum. bu konuda yardım edebilir misiniz!!
menü listesini veri tabanına aktarma
kalfalarinOmer Çok açıklayıcı olmadı hocam benim için
Veri tabanında gözğükmeyen yerin flutter la alakası ne ?
Flutter https://drive.google.com/file/d/1OjDJOIwApLa5PIDtoNFCMQlWgylyGufl/view?usp=sharing
linkte uygulamamın resmi var. orada kodda görülen card widgetindeki bilgiyi veritabanına kaydetmek istiyorum.
- Best Answerset by Flutter
kalfalarinOmer https://drive.google.com/file/d/1VtFFahCjYGMIyeiYQPGeVxMYW6TZf4UA/view?usp=sharing
hatta burada halihazırda şablon olarak oluşturduğum db veritabanı klasöründeki DbHelper sınıfının kodu var. burada sadece şablon var şuanda. bu veritabanının içinin card widgetleriyle eşleşesini istiyorum. burada “ad” kolonuna card widgetindeki büyük başlıkların gelmesini istiyorum. uygulamada carda tıkladığımda detay sayfasında appbarda yine başlık, body de ise DbHelper daki “açıklama” kolonu gelecek. ya işte o card widgetini veritabanına kaydedebilirsem gerisini daha kolay yapabilirim diye umuyorum.
kalfalarinOmer anladığım kadarıyla sqflite ile veri okuma yazma istiyorsunuz. Bunun için card içinde görünecek veriler için bir class oluşturun. Sonra bu class içinde toMap ve fromMap metotlarını yazın. Db helper içinde veri kaydetme metoduna bu objeyi göndererek toMap metodundan dönen veriyi db.insert metoduyla kaydedin. Bununla ilgili örnekler mevcut. Forum içerisinde ve internette. Yapamazsanız yine yardımcı olalım buradan.
HseyinAkkaya hocam senin dediğini anladım. burada ishakdaşın e- itcaret mantığıyla yaptığı bir sqflite uygulaması var. ben de zaten onun bir benzerini kendi uygulamama çevirdim. onda insert deyince veritabanına her defasında yeni ürün ekliyor. ben yeni bir şey eklesin istemiyorum. ben de ekleyeceği sadece 5 tane kart var. o karttaki bilgileri veritabanına kaydetsin yeter. sonra bir tek uygulama üzerinde güncelleme yapacaksam yapacam. umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.
kalfalarinOmer bir de aklıma daha önceden takılan şöyle bir sorun var. şimdi ben aslında o kartlara bir insert ekleyebilirim yalnız bu durumda uygulama her açıldığında aynı bilgiler veritabanına her defasında eklenmez mi?
kalfalarinOmer SharedPreferences kullanabilirsin. Uygulama ilk açılışt veritabanını oluşturup içini doldurur. SP ile bir değer tutarsın. sonra uygulama tekrar açıldığında SP içinde bu değer varsa veritabanı oluşturma işlemini atlatırsın.
HseyinAkkaya hocam bu iyiymiş ya inşallah yapabilirsem işimi görecek gibi. saolasın.