React mı Flutter mı (flutter vs React)
Flutter hot reload react native’de de var hocam her iki emülatörde (ios-android) sıkınsıtısız çalışmaktadır.
Flutter Elinize sağlık. Gayet özet ve açıklayıcı olmuş. Oraya React native için bir not ben düşeyim. Genel de bir çok platform her yeni güncellemede işleri kolaylaştırırken. React native 0.59 dan sonra tabiri caizze sapıttı. Bir çok şey patlamaya başladı. Çok major değişikliklerle geliştiricileri resmen bunaltıyor artık. Bu sayfaya da zate flutter’ı anlamak için geldim İkisinden birine başlamayanlar için, “FLUTTER” dan başlayın. React native artık stabiliteyi sağlayamıyor. Siz flutterdan başlayın react kendisini nasılsa toparlar bir ara
KadirAkbulut Ben yazdığımda yoktu galiba hocam.
Ya da şu olablir,
Ben yazarken hot reload olayı react’da çalıştırılırken uygulamayı baştan açıyordur.
Emin değilim ama emin olduğum şey react’taki hot reload flutter’daki gibi anlık değil.
KadirAkbulut Bilgi için teşekkürler hocam. Bencede mobile bir yerden başlamak gerekirse flutter’dan başlanmalı. Daha sonra react,unity,xamarin vs. Hepsi öğrenilir. Neticede flutter’cı değil yazılımcı olmak gerek.
peki hocam bir soruda ben sorayim müsadenizle. Cross-Platform ilkesinden çıkarsak , Flutter ile java/kotlin aralrında performans olarak hangisi önde diyebiliriz ?
- Edited
Yukarıda yanlış bilgi verilmiş. Hot reload özelliği sadece flutter da yok. React nativede de mevcut(2017de kullanırken bu özelliğin mevcut olduğunu biliyorum.)
Commodore61 Merhaba,
en son 2019′un son aylarında react kullandım. Biraz gelişmişti hot reload
Yazıda telaffuz olarak hata olabilir ama react’da değişiklikten sonra uygulamayı tekrar build etmek gerekmiyor ama uygulamanın geçrli sayfasının tekrar yüklenmesi gerekiyorç Flutter’da ise değişklik anlık olarak yansıyor.
Yanlış anlaşılmış olabilir.
Ayrıca artık android geliştiricileri içinde hot reload özelliği geldi. Onda da uygulama yeniden başlıyor. yinede baştan debug etmekten çok çok iyidir.
Teşekkürler