Butonlarim var içinde harfler var. Onpressed kismina setstate koydum basildiginda ekrana yazdiriyorum hangi harfe basildiysa.
Ancak kullanicinin girdigi kelimenin doğru olup olmadigini kontrol etmem lazim. Doğruysa yeni kelime ve harfler göstericem.
Build dışında bir setstate açtim ve bütün bu kontrolleri, uygulamayi oyun gibi yapan şeyleri burada kontrol ediyorum ancak bu fonksiyonu hiç biryerde çağırmıyorum dolayısıyla çalışır mı? Bu kontrolleri ne zaman yapar? Nasıl yapar?
Birde kelimelerimi nerede tutabilirim.
Yeni bir dart dosyasi oluşturup orada bir sinif olusturdum. Bu sinifin içinde liste var ve içinde kelimeler var.
Ana dart dosyamda classtan obje olusturup
Listem = obje.kelimelistesi diye direkt kullanabilir miyim?
Bir videoda bu tarz bir şey için initstate diye bir şey kullanılmıştı. Tam anlamadım.
Kelime oyunu yapmaya çalışıyorum
Birde çözemediğim bir diğer olay butona tıkladığımda o butondaki değeri setstate içinde kelime += harf ile kelimeye atıyorum. Ancak bu kelimeyi ekranda yazdırma kısmında sıkıntım var. Kelime bir tane text widgetin içinde duruyor $kelime diye butona tıkladıkça kelime değişiyor print ile görüyorum ama ekranda bir şey değismiyor.
Abd SetState kullandığınızda widget build refreshlenir.
Bir yeri değiştirmek istiyorsanız değişken tanımlayın.
Örneğin Color renk=Colors.Red;
Bunu widget’in dışına tanımlayın.
Widgetin stestate özelliğinde renk=Colors.White yaparsanız bence renk değişir. Ben renk üzerine anlattım siz kendinize göre uyarlarsınız. Belki bu dediklerimi yapmışssınzdır ama yine olmamıştır.
Öyleyse kaynak kodlara bakmak lazım.
İyi çalışmalar dilerim
- Edited
Güzel oyun kelimelik hileyle kolayca kelime de bulunuyor.
Hocam bende çok araştırma sonucu en güncel olarak kelimelik hile makalesini okuyarak çözüm buldum