Merhabalar,
Aklıma takılan bir kaç konulardan birisi gündemdeki Google servislerinin kullanılıp kullanılmayacağı.
Huawei huawei mate 30 pro ve huawei mate 30 telefonları Türkiye piyasasındaki ilk google servislerini kullanmayan telefon olarak piyasaya sürülecek. Yani artık belki olmaz öyle bir durum soruları aklımızdan gitmeye başladı. Demem o ki artık Türkiye’deki flutter developer’ları hangi yolu izleyecek. Artık android uygulamalarından google servisini kullananlar için bildirim dahi gelmeyeceğini düşünüyorum. Yani Flutter’da yaptığımız uygulamaları PlayStore’a bile atsak sanırım Türkiye için zor zamanlar geçireceğiz. Tabi bunlar bu konu hakkındaki benim kafama takılan sorular sizce durum nasıl ilerleyecek ?
Gündemdeki Google servislerinin kullanılmaması
shabaros Benimde birkaç gündür düşündüğüm bir problem
Ama bundan daha önemli şeyler var. Google’ın Türkiyede erişimi kapatmasının flutter veya android developerların ne yapacağından ziyade ülke bundan nasıl etkilenecek ? bence bu konu daha önemli.
Biliorsunuz Teump’ın küçük bir konuşması dolara 4 ileri 2 geri halayı oynatıyor. Yani 4x artan dolar olay çözüldükten sonra sadece 2x geri geliyor. yine olan para birimimize oluyor. Türkiye de Google erişiminin gitmesi demek artık YouTube, Drive, android hesaplar gibi bir çok şeyi etkiliyor. Yani developerlardan ziyade ülkeyi daha çok etkiliyor. Bunun yanında Google da bundan olumsuz etkilenecek. NEticede milyonlarca insandan istihbarat alıyor
Developerlara gelecek olursak böyle bir durum olursa Huawei’nin yaptığı gibi hızlı şekilde ortaya bir market çıkartılıp yada Zaten huawei’nin çıkardığı marketi kullanarak dağıtım meselesini halledebiliriz diye düğünüyorum
Flutter Türkiye editörü ile mesajlaşmıştım, flutter ve google servisleri konusunda sorun olmayacağını söylemişti. Ayrıca Android içinde süreç devam ettiğini belirtmişti. Umarım sorun olmaz.