Merhabalar Herkese,
Bir sorunum var. Flutter da stateful gecikmesi yaşıyorum. Kısaca şöyle bir sayfadan navigator.pushnamed ile başka sayfaya gidiyorum (buraya kadar normal) ama dönüşte geldiğim sayfa yenilenirken gecikme yaşanıyor bu da uygulamdda kasma var mış sıkıntısına nedne oluyor ne yapmamı önerirsiniz kod paylşabilir
m

• Flutter likes this.
  • Flutter replied to this.
    • Flutter merhaba, kodu düzelttim maalesef ilk hali elimde yok sadece şunu söyleyebilirim ki 3 ana sayfa var ve navigasyon barı ile geçiş yapıyordum. 2. sayfada sadece gridviewbuilder ile ekrana container(içinde column(içinde resim ve text)) çizdiriyordum. Her bir container gesturedetector ile kaplıydı. Tıklayınca başka bir sayfaya (bu 3 sayfa dışındaki) navigator.pushnamed ile zıplıyordum. Zıpladığım sayfadan geri gel tuşuna basınca Gridviewbuilder sayfasına geri geliyordum ama sayfa stateful olduğu için yeniden çiziliyor (doğal olarak). Çizilmesi biraz sürdüğü için sanki uygulama kasıyormuş gibi görünüyordu. Çözüme gelince PagestorageKey ve AutomaticKeepAliveClientMixin kullandım. Zıplamadan önce sayfanın mevcut durumunu sabit tuttum ve geri geldiğimde sayfa kasmasyı bıraktı(Bu arada günlük rastgele bilgi okuyabileceğiniz bir uygulama yapıyorum)

Flutter merhaba, kodu düzelttim maalesef ilk hali elimde yok sadece şunu söyleyebilirim ki 3 ana sayfa var ve navigasyon barı ile geçiş yapıyordum. 2. sayfada sadece gridviewbuilder ile ekrana container(içinde column(içinde resim ve text)) çizdiriyordum. Her bir container gesturedetector ile kaplıydı. Tıklayınca başka bir sayfaya (bu 3 sayfa dışındaki) navigator.pushnamed ile zıplıyordum. Zıpladığım sayfadan geri gel tuşuna basınca Gridviewbuilder sayfasına geri geliyordum ama sayfa stateful olduğu için yeniden çiziliyor (doğal olarak). Çizilmesi biraz sürdüğü için sanki uygulama kasıyormuş gibi görünüyordu. Çözüme gelince PagestorageKey ve AutomaticKeepAliveClientMixin kullandım. Zıplamadan önce sayfanın mevcut durumunu sabit tuttum ve geri geldiğimde sayfa kasmasyı bıraktı(Bu arada günlük rastgele bilgi okuyabileceğiniz bir uygulama yapıyorum)

Write a Reply...