Yapılan işlem neticesinde benim mac’te yine cocoapods yüklü değil hatası veriyordu.
bu link “rvm” (Ruby Versiyon Manager) kontrol etmemiz gerekiyor. Mac’inizde rvm kurulu değilse, bulunamadı uyarısı alacaksınız.(ben aldım)
- Eğer RVM henüz yüklü değilse, chat gpt kullanarak destek alabilirsiniz. Ya da internetten de araştırabilirsiniz. Ruby Versiyon Manager (rvm) yüklü değilse ya da bir hata varsa flutter doctor yaptığınızda sürekli cocoapods yüklü değil hatası alacaksınız.
-RVM 3.0.0 yükledikten sonra. Terminalde Homebrew + brew install cocoapods yapmanız gerekecek
https://brew.sh/ bu web sitesinde temin edilen kodları terminal de eklemeniz gerekecek, ardından yükleme tamamlanacak. Flutter doctor yazarak tekrar kontrol edebilirsiniz.
(RVM optimizasyonu için chat gptden kullandığım kodlar.)
-RVM’yi Yükleyin (Eğer Yüklü Değilse): Eğer RVM henüz yüklü değilse, aşağıdaki komutları kullanarak RVM’i yükleyin:
\curl -sSL https://get.rvm.io | bash -s stable
-Bu komut, RVM’i indirip kuracaktır. Kurulum tamamlandığında, terminalinizi kapatıp yeniden açın veya aşağıdaki komutu kullanarak RVM’i etkinleştirin:
source ~/.rvm/scripts/rvm
-ZSH için RVM Ayarlarınızı Doğru Yapın: Eğer Zsh kullanıyorsanız, RVM’i Zsh ile uyumlu hale getirmeniz gerekebilir. Bunun için Zsh yapılandırma dosyasına aşağıdaki satırları ekleyin:
echo ‘[[ -s “$HOME/.rvm/scripts/rvm” ]] && source “$HOME/.rvm/scripts/rvm”’ >> ~/.zshrc
-Ardından Zsh yapılandırma dosyasını yeniden yükleyin veya yeni bir terminal penceresi açın:
source ~/.zshrc
-RVM’i Güncelleyin (Opsiyonel): Eğer RVM zaten yüklüyse, güncellemek isteyebilirsiniz. RVM’i güncellemek için aşağıdaki komutu kullanabilirsiniz:
rvm get stable
—- Yapılan işlemlerden sonra yine hata aldım 😃 😃
Error running ‘__rvm_make -j12’,
please read /Users/aliosman*****/.rvm/log/1695465605_ruby-3.0.0/make.log
bunun için rvm sürümlerini kontrol ettim, en son sürümü kaldırdım bir öncekini yükledim - sorun yine çözülmedi. Sorunu chat-gpt de çözemedi. Vay amk dedikten sonra.
Daha önce yapmak istediğim Homebrew + brew install cocoapods işlemlerinide yaparak kurulumu tamamlamış oldum sonunda 😃
Temel sorun ruby arkadaşlar (bende özellikle öyle) bu metni illa ki birileri okuyacaktır. Belki birileri için çok basit işlemler olabilir. Ama benim gibi yeni başlayanlar için baya sıkıntı bir süreç. Lütfen bilgilerinizi paylaşın - öptüm <3