Ben ilk defa mobil dünyasına giriş yapıyorum.Ben normalde web projelerini .Net Core tarafında servis yazarak Angular tarafında bu servisleri kullanıyordum.Şimdi yine .Net Core ile bir servis yazıcam ve yine bir sunucuda veritabanım olacak.peki bu local veritabanı ile sunucudaki veritabanını nasıl ve neye göre ilişkilendiricem.Localdaki tablolar kullanıcının kendine özgü spesific tabloları mı olacak.Bu konuda gerçek hayat orta çaplı projeler için bir yaklaşım söyleyebilir misiniz ?
local veritabanı ve sunucu veritabanı senkronizasyon
uzak veritabanın sana json olarak veri verecek ve sen onları uygulamanda kullanacaksın
bu durumda local veritabanını eger internet yoksa veya uzak veritabanındaki verileri çekemiyorsan kullanıcıya en son cektigin verileri göstermek için kullanırsın baska bir amacı olmaz
mesela instagramda internti kapatsan bile en son gezdiğin resimleri görebiliyosn, burda local db kullanılıyor, eğer internet erişimi varsa locale ugramazsn
network tabanlı bir projeyse internet kapalıys hiç açılmaması gerekmez mi uygulamanın(mesela linkedin).Benim aklıma cache mantığı geldi.
işte ilk açılısta net kontrol edilir eger net baglantısı yoksa cacheden yani local veritabanında olan verilerle uygulamayı gösterirsin
cache dedigin yapı burada local db oluyor zaten