Merhaba, ben Flutter’da yeniyim ve eğitim videoları izliyorum. İzlediğim videolarda eğitmenler kodlarında Raisedbutton kullanıyor. Ama kod kısmında bunun üstünün çizili olduğunu gördüm ve neden olduğuna bakındım. Sanırım artık Elevatedbutton yerine geçmiş yine de sizce hangisini kullanmalıyım nasıl artıları var ?
Raisedbutton yerine Elevatedbutton mu kullanmalıyım ?
Buna kesin olarak bir cevap verecek kadar fazla bilgiye sahip değilim fakat Raised butonun desteği kaldırıldı diye tahmin ediyorum onun yerine yine aynı görünüme sahip olan ve daha fazla özelleştirilebilen Elevated buton gelmiş oldu aynı şey flat buton içinde geçerli bu da text buton olarak değiştirildi. Yani elevated butonu raised butonun yenilenmiş hali olarak düşünebilirsiniz.
ElevatedButton daha kullanışlı. aşağıda bir ElevatedButton kod örneğini bırakıyorum çünkü ElevatedButton’ ın renk seçimi diğerlerinden biraz farklı. Bu benim kendi uygulamamda kullandığım kaydol butonum:
ElevatedButton( style: ButtonStyle(backgroundColor: MaterialStateProperty.all<Color>(Colors.green)),
child:
Text("KAYDOL",
style: TextStyle(color: Colors.white, fontSize: 20, fontWeight: FontWeight.bold),),
onPressed: () { },
),