Merhaba,
ASP.Net 3.1 ile çalışan web projemin grafik kısmını Flutter’da uygulama olarak göstermek istiyorum. Bunun için flutter_echarts kütüphanesini kullandım. API’den SignalR kitaplığıyla mevcut verileri alıyorum, ancak grafiği güncelleyemiyorum. Bana bu konuda yardımcı olur musunuz? Şimdiden teşekkürler.

alkr merhaba
İlk etapta veri geliyor ekrana yazıyor daha sonra mı? Güncelleniyor?
SigmalR daha önce kullanmadım ama socket bağlantısı olması gerekiyor diye hatırlıyorum.
Bu yüzden verinin güncellemesi için Flutter tarafında da karşılığı olması gerekir. Araştırmanızı tavsiye ederim. Karşılığı yoksa karşılığı olan bir teknoloji kullanabilirsiniz.
Burada anlatmışlar
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.youtube.com/watch%3Fv%3DDGwRJrlpoDo&ved=2ahUKEwiaw5mmxa73AhU3QvEDHZm7D1UQjjh6BAgDEAI&usg=AOvVaw1cJeMgZRdblwjS15oMGJCL
Ayrıca yine aynı sayfada Flutter eklentisi için pub.dev linkide var.
Not: Bir yazılımcının en büyük özelliği araştırma yapmaktır. Hazır bilgi ile bir tarafımız eksik kalır.

Merhaba, öncelikle linkini verdiğiniz videoyu zaten izlemiştim. Benim sıkıntım signalr ile değil. Benim problemim grafik üzerinde güncelleme yapamamak. flutter_echarts paketini yazan kişiden paketin güncelleme desteklemediğini öğrendim. Paketi değiştirdim.
    Ayrıca gönderdiğiniz linkte Flutter için pub.dev eklentisi de bulunmamaktadır.
    Not: Gönderdiğiniz linkleri en azından detaylıca araştırmayı unutmayın 🙂

alkr Flutter Echart daha önce kullanmıştım. Datayı options kısmında

data: ${jsonEncode(listData)}

şeklinde vermiştim. List data List<Map<String, Object>> tipindeydi. setstate yaptığımda list değiştiği için chart güncel datayı ekrana basıyordu. Siz kodu nasıl yazdınız bilmiyorum ama Echart kütüphanesinde grafiği güncelleyebiliyorsunuz.

• alkr replied to this.

HseyinAkkaya
      Merhaba, bende datayı
      data: ${jsonEncode(apiServiceProvider.graphDataMarkingList)},
      aynı şekilde veriyorum. Api çalıştığı zaman verileri ekrana basıyor sıkıntı yok. Ama signalr ile yeni gelen verileri setState ile güncellemeyi yapamadım. Signal den gelen veri console da gözüktüğü halde setState e null düşüyor. Siz setState de güncellemeyi nasıl yaptınız?

Write a Reply...