Merhabalar ben flutterın öğrenme aşamasındayım şu an database sistemlerini öğreniyorum fakat aklıma bir soru takıldı. aldığım eğitimde hem sqlite hem de firebase anlatıyor. uygulamamı yaparken ikisini de kullanmak zorunda mıyım yoksa birisini kullanmam yetiyor mu. yapmak istediğim uygulamada kullanıcıları database’e kaydetme, kullanıcılar arasında farklılıklar olması, her kullanıcıya özgü farklı bir ana sayfa (kullanıcılar kendi id ve şifresi ile giriş yaptıklarında konumlarına göre (örn. admin veya çalışan) farklı sayfalarla karşılaşmalarını istiyorum) ve içerik ile karşılaşma gibi seçenekler olacak bunlar için hangi altyapıyı kullanmalıyım ya da ikisinede ihtiyacım var mı ?
Database ile ilgili bir kaç soru...
stalutus firebase bir google servisidir ve buşut tabanlı veritabanı hizmeti sunar. Firebase kullanırsanız kullanıcılar ortak bir veritabanı kullanır. Bunu birbirleriyle haberleşme dosya paylaşma vs gibi amaçlarla kullanabilirsiniz.
Sqflite ise bir local veritabanıdır. Veritabanı telefon hafızasında tutulur. Sqflite üzerinde uygulama ayarlarını, uygulama kapansa dahi kaybolmamasını istediğiniz verileri tutabilirsiniz. Görev listesi uygulamaları gibi.
İkisini bir de kullanabilirsiniz.
Örneğin whatsapp bulut veritabanı ile mesajların telefonlar arasında iletilmesini sağlarken alınan mesajları local veritabanında tutarak hem mesajlara hızlı erişim hem de bulut veritabanında yerden kazanıyor.
alternativ olarak local veri tabanı için sembast önerebilirim, pub.dev adresinden kullanma koşullarına bakabilirsiniz, gayet kolay ve hızlı kullanımı var, local bir not defteri yapımında kullanmıştım.