Merhaba arkadaşlar, bir sorun ile karşı karşıyayım. Bir türlü çözemedim. Uygulamam debug mode da çalışıyor ancak normal çıkarttığımda sadece ilk sayfa görüntülenebiliyor diğerleri boş. Çok araştırdım internet izninden dolayı denildi izinleri ekledim ancak sorunu bir türlü çözemedim. Yardımcı olabilecek var mıdır acaba?
Debug modda çalışıyor, normalde çalışmıyor.
groqolia özel izin isteyen paketler kullanıyor olabilir misiniz?
İnternet
Depolama
Kamera vs gibi. Debug modda izin durumları göz ardı edilebiliyor ama gerçek telefonda permission handler benzeri paketlerle izin istemeniz gerekebiliyor. Herşeyin normal olduğunu düşünüyorsanız android studio da telefondaki tüm console loglarını okuyabiliyorsunuz. Debug modda başlatmadan direk uygulamayı çalıştırıp consola düşen hatalardan sebebi bulabilirsiniz.
HseyinAkkaya Zahmet olmazsa özel izin gerektirip gerektirmediğimi nereden öğrenebileceğimi söyler misiniz? Olmadı android studio loglarına nereden bakabileceğimi.
groqolia uygulama yüklüyken telefonun ayarlar>uygulamalardan kendi uygulamanıza girin. İzinler bölümünü açın. Orda gerekli izinler ve izin durumu görünür.
Android studio telefonu bağladığınız anda telefonu dinlemeye başlar. Hiçbiyere basmanıza gerek yok. Debug consol penceresinden takip edebilirsiniz. Telfon ekranı açıkken debug konsolu temizleyin. Sonra uygulamanızı açın ve bi sayfa açmaya çalışın. Consola hata mesajları düşecektir
HseyinAkkaya Öncelikle ilginize teşekkür ederim, telefondan uygulama izinlerine baktım hiç bir izin istememiş. Emin olmak için debug mode ile de kontrol ettim o da bir izin istemiyor. Android studio ile kontrolümü şuan sağlayamıyorum ancak kontrol ettiğimde buradan olup olmadığını bildiririm.
groqolia ilk sayfa görüntülenebiliyor diğerleri boş.
Telefonu bilgisayarınıza bağlayın.
Android studio logchat bölümünü açın
uygulamayı açın.
Çıkan hatalar varsa orada listelenir.
İnternet erişiminden olup olmadığına emin olmak içn önce internet erişimi olan yerleri kaldırıp öyle deneyin. Main altındaki AndroidManifest.xml dosyasının altına internet erişim izni eklemişsiniz anladığım kadarıyla