Merhaba arkadaşlar öncellikle herkese mutlu, sağlıklı yeni yıllar ve forumlar dilerim..
Sorum şu flutter da image_picker paketi ile seçtiğim görselleri bir list içerisinde tutuyorum liste yapım aşağıda ki gibi; bu listeye eklediğim görselleri ben http kullanarak tek sefer de hepsini node js sunucuma post etmek istiyorum bir çok yöntem denedim fakat anlayamadım malesef 🙁 elinde açıklayıcı basit bir kodu olan varsa yorum olarak atabilirse çok iyi olur yardımlarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum.
List<XFile> imageFiles = [];
image_picker ile birden fazla görsel seçmek ve bir listeye atamak için kullandığım fonksiyon (belki birine lazım olur);
try {
var pickedFile = await imagePicker.pickMultiImage();
//you can use ImageCourse.camera for Camera capture
if (imageFiles.length < 5) {
imageFiles.addAll(pickedFile!);
// print("İsim : " + pickedFile[0].path.split("/").last);
setState(() {});
} else {
Fluttertoast.showToast(
msg: "Daha fazla görsel ekleyemezsin!",
toastLength: Toast.LENGTH_SHORT,
gravity: ToastGravity.BOTTOM,
timeInSecForIosWeb: 1,
backgroundColor: Colors.red,
textColor: Colors.white,
fontSize: 13.0,
);
}
} catch (e) {
print("Dosya seçilirken hata " + e.toString());
}
}
Not : image_picker’de şöyle bir problem var görselleri seçerken seçeceğiniz görsel sayısına limit koyamıyorsunuz ben bu sorunu aşmak için fonksiyonumun başlangıcına liste’de ki veri sayısına göre bir kısıtlama koydum ancak bunu çok basit şekilde ilk başta görsel seçerken istediği kadar görsel seçip listeye ekleyebilir kullanıcı bu duruma asıl engel veriyi post ederken bir if ile imageList’i kontrol edip eğer istediğiniz veri sayısından fazla görsel verisi varsa bir toast çıkarıp post işleminden önce kullanıcının seçtiği görsel sayısını istediğiniz sayıya düşürebilirsiniz.