Herkese merhaba. Bir sınav uygulaması yaptım içerisinde firebase veritabanından çekilen, network image ve text tipinde verilerin karışık bulunduğu listeler var. Ben uygulamada içerisinden gösterilen bu listeleri .docx formatında çıkartmak istiyorum. Bu öyle çok karşılaşılan bir özellik değil. Ben hiç karşılaşmadım en azından. Bu mümkün mü? Mümkünse standart flutter paketleri ile yapılabilir mi yoksa bu iş için özelleştirilmiş paket mi kullanmak gerekiyor? Bu tarz bir özelliği daha önce kullanan yada aklında fikri olan varsa yazabilirse çok sevinirim.

Aşağıdaki linkten uygulamadan çıktısını almak istediğim liste örneğine ulaşabilirsiniz.

Sorular genelde resim formatında eklenen sorular ama kullanıcı isterse uygulama üzerinden metin girerek de soru yazabilir. O yüzden görüldüğü üzere bir GridView.builder Widget ile hem resim hem de metin içeren bir liste gösteriyorum ve bunun Word belgesi olarak çıktısını almak istiyorum. Yani bir butonla tüm data Word belgesine dizilsin olayı belki biraz imkansız ama en azından buradaki resim ve metinleri Word e aktarabileyim istiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• Flutter likes this.
  • Hocam text_template paketi varmış Word için. Pdf için ise pdf paketi var. Pdf işi kolay ve kullanışlı da ama Word işi hem sıkıntılı hem de biraz gereksiz. Zaten direkt telefondan Word formatında çıktı almama gerek yoktu benim. Çıktı formatında sınav sayfasını dönüştürüp ekran görüntüsünü almak da işimi gördü. Ekran görüntüsünü aldıktan sonra direkt onu Worde eklersen Word çıktısı da almış oluyorsun 😀 cevap için teşekkürler.

kalfalarinOmer changed the title to Flutter Android uygulamadan Word çıktısı alabilir miyiz? .

Merhaba,
    Bu tip şeyleri flutter ile nasıl yaparız bilmiyorum ancak genelde backend dilleri kullanılarak yapıldığını biliyorum.

Hocam text_template paketi varmış Word için. Pdf için ise pdf paketi var. Pdf işi kolay ve kullanışlı da ama Word işi hem sıkıntılı hem de biraz gereksiz. Zaten direkt telefondan Word formatında çıktı almama gerek yoktu benim. Çıktı formatında sınav sayfasını dönüştürüp ekran görüntüsünü almak da işimi gördü. Ekran görüntüsünü aldıktan sonra direkt onu Worde eklersen Word çıktısı da almış oluyorsun 😀 cevap için teşekkürler.

Write a Reply...